WhatsApp gebruiken met de USA simkaart

WhatsApp gebruiken met de USA simkaart

Eigen nummer houden bij WhatsApp met sim USA.

Met een prepaid simkaart voor de Verenigde Staten in jouw telefoon, krijg je Amerikaanse telefoonnummer. Iemand die jou belt zal ook naar dit nieuwe nummer moeten bellen. Dit geldt echter niet voor WhatsApp!


Op WhatsApp kan je jouw eigen Nederlandse nummer blijven gebruiken, zoals je gewend bent. Zodra de app doorheeft dat er een andere simkaart met een nieuw nummer in de telefoon zit, zal het vragen of je het nieuwe, óf het oude nummer wil gebruiken. Als je kiest voor het oude Nederlandse nummer, zal er voor jou op Whatsapp niets veranderen. Je zal berichtjes kunnen versturen en bellen via Whatsapp zoals je gewend bent.

Wanneer je jouw oude simkaart na de reis naar Amerika weer in de telefoon plaats, krijg je jouw Nederlandse nummer terug. Je kan dan weer gebeld worden op dit nummer en WhatsApp blijft zoals het was.

Bij vragen kan je altijd bij ons op Schiphol terecht. Voor informatie hoe je met Amerikaanse prepaid simkaart binnen de Verenigde State en internationaal kan bellen, check onze blog: "Hoe bel ik in Amerika met prepaid simkaart"